Curiozități | Ce NU știai despre mâncare

Curiozități

Mâncarea este, pentru toată lumea, un subiect foarte important și, totodată, cel mai des întâlnit. Lumea vorbește foarte des despre ceea ce conține mâncarea, despre nutrienți, calorii, zaharuri, etc. , care se găsesc în alimente și care pot influența în mare parte starea de sănătate. Deși se vorbește atât de mult despre mâncare, încă mai există o mulțime de lucruri pe care oamenii nu le știu cu privire la alimentele preferate și nu numai. Iar dacă interacționezi zilnic cu mai multe dintre acestea, merită să cunoști câteva curiozități și povești interesante despre ele.

Iată care sunt cele mai inedite curiozități legate de mâncare:

1. La nivel global, în jur de 30% din alimente se pierd, mâncarea fiind aruncată. Hrană produsă este suficientă încât toți oamenii să mănânce pe saturate, însă aici vinovată este distribuția, deoarece mâncarea nu ajunge întotdeauna acolo unde este nevoie de ea. Astfel, se creează un imens dezechilibru și așa ajunge o familie de 4 membri să arunce la gunoi mai bine de 800 kg de mâncare, anual.

2. Ai auzit de pepeni pătrați? Da, există, căci Japonezii au început să crească pepeni în recipiente pătrate din sticlă, pentru a-i obliga să ia forma respectivă. Logica? Sunt mult mai ușor de păstrat la frigider, de tăiat și de servit, totodată. Mai mult de atât, se văd mult mai repede decât pepenii rotunzi!

3. În trecut, americanii nu mâncau niciodată cu furculița. Ei au început să adopte acest obicei abia în anul 1800. Înainte de asta, erau folosite numai mâinile, lingurile și cuțitele.

4. Aproape jumătate din suprafața uscată a planetei este folosită pentru cultivarea alimentelor pentru export. Este indicat, în mod normal, că fiecare om să consume alimentele specifice țării lui, deși acest lucru nu se întâmplă. De exemplu, Românii ar putea să înlocuiască cu ușurință lămâia cu cătina albă și multe alte alimente cu cereale de origine, pe care le găsești în magazinele bio sau online. Poți comanda de aici seminte bio ambalate și pregătite pentru consum.

5. De regulă, o găina ar trebui să producă în jur de 15 ouă pe an. Cu toate acestea, ele au fost domesticite și formate în așa fel încât să producă până la 200-300 de ouă pe an.

6. În anii 1800, ketchup-ul era folosit pe post de medicament de urgență.

7. Știai care este cel mai hidratant aliment? Nu te-ai fi așteptat la asta, însă castravetele este în top-ul celor mai hidratante alimente, cu un conținut de apă de 96%. Poți să gasesti aici mai multe informații legate de acest aliment, cât și despre beneficiile lui multiple în alimentație.

8. Merele generează cele mai multe soiuri, întrecând la acest capitol orice alt aliment. În toată lumea există în jur de 7.500 de soiuri diferite.

9. Mâncarea sănătoasă și bio costă uneori până la de 10 ori mai mult decât mâncarea fast-food, iar carnea de pui a ajuns să aibă cu 266% mai multe grăsimi, față de acum 50 de ani.

10. Știai că numai laptele matern este alimentul care îți oferă toți nutrienții de care ai nevoie? Ei bine, află că mai există o băutură cu aceleași proprietăți, numită “Soylent”si are un preț de numai 2 euro.

11. Mierea este unicul aliment din lume care nu putrezește, ea putând fi păstrată până la 3.000 de ani, în stare bună și comestibilă.

12. Știai că un om consumă, într-o viață, în jur de 30 de tone de mâncare?

13. Mâncarea care este servită în avion nu este la fel de gustoasă deoarece mirosul și gustul scade chiar cu până 50%, în timpul zborului.

14. Eschimoșii folosesc frigiderul pentru a încălzi mâncarea. Mai exact, pentru a o împiedica să mai înghețe.

În ultimii ani, apar din ce în ce mai multe alimente noi pe piață, iar oamenii sunt dornici să le guște sau chiar să le introducă în dieta lor zilnică, chiar dacă nu cunosc nimic despre ele. Este important să te documentezi în legătură cu ceea ce îi oferi organismului la capitolul alimentație și, chiar dacă nu poți află chiar totul despre fiecare fel de mâncare consumat, încearcă să păstrezi o alimentație sănătoasă și benefică organismului tău.

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: