Tartă delicioasă cu lapte condensat DeLatte

Oare cine nu iubește dulciurile? Nu cred că există persoane cărora să nu le placă torturile sau tartele. Eu le ador. Iar acum de când am descoperit minunatul lapte condensat DeLatte, îmi place foarte mult să-l includ în rețetele pe care le fac. Există o mulțime de retete cu lapte condensat, pe care încerc să le fac ori de câte ori pot.

De curând am descoperit o tartă foarte ușor de făcut și vreau să împărtășesc rețeta cu voi. Sper să vă placă. Se numește Tartă delicioasă.

Ingrediente pentru bază:

 –200 g de biscuiți digestivi

-80 g unt

Pentru cremă

8 foi de gelatină

500 ml frișcă

100 ml de lapte condensat DeLatte

6 iaurturi mici naturale sau fructe (poate fi folosite danonino)

1 lingură esență de vanilie (în cazul în care iaurtul are o anumită aromă, nu mai trebuie)

Pentru stratul de gelatină de deasupra

150 g gem

2 foi de gelatină

150 ml apă

Preparare tartă

Pentru bază se zdrobesc biscuiții și se amestecă bine cu unt. Se pune acest amestec într-o tavă de tort detașabilă și tapetată cu hârtie de copt. Trebuie presat bine amestecul de biscuiți, cu dosul unei linguri, apoi introdus în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 12 minute.

Dacă nu vrem să folosim cuptorul trebuie să punem baza de biscuiți în congelator aproximativ 20 de minute pentru a deveni consistentă.

Când e gata o scoatem. Tava poate fi de 23 cm sau cam așa ceva. Pentru umplutură punem cele 8 foi de gelatină în apă rece și între timp ne ocupăm de pregătirea cremei.

Acum vom amesteca laptele condensat DeLatte cu iaurt și adăugăm aproape toată frișca bătută. Din cantitatea de frișcă păstrăm două linguri.

Punem cele două linguri de frișcă pe foc cu foile de gelatină scurse și le ținem la foc mic până se dizolvă bine. Când amestecul este cald îl adăugăm peste amestecul anterior. Frecăm cu mișcări circulare și îl întindem peste bază.

Introducem tava în fridider. După aceea pregătim gelatina pentru stratul de deasupra. Punem gelatină în apă rece și pregătim stratul de deasupra. Încălzim gemul (poate fi gem de mure, zmeură etc.) împreună cu apa. Când este bine dizolvat și s-a terminat apa, adăugăm cele două foi de gelatină scurse. Amestecăm până se dizolvă bine.

Când se răcește punem această compoziție peste tartă și o băgăm la frigider pentru câteva ore. Aceasta poate fi păstrată și în congelator până în momentul în care vrem să o consumăm.

Este o rețetă delicioasă. Această tartă poate fi decorată cu frișcă, ciocolată albă rasă, zmeură, căpșuni, etc. Este o tartă foarte ușor de făcut și cu ingrediente la îndemână oricui.

Așadar, dacă vreți să o preparați, cumpărați lapte condensat DeLatte precum și restul de ingrediente și apucați-vă de treabă. O să vă placă cu siguranță această rețetă. Dacă vă doriți și alte rețete cu lapte condensat, rapide și ușoare,  intrați pe site-ul DeLatte și descoperiți-le. Echipa acestui brand renumit v-a pregătit o mulțime de rețete minunate, care vă vor încânta papilele gustative în orice moment.

Spor la gătit!

 

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: